Kısa Tanıtım Filmi Nasıl Hazırlanır?

Kısa Tanıtım Filmi Nasıl Hazırlanır?

Kısa tanıtım filmi çekimi projenin detaylarına göre değişse de genellikle kısa ve etkili olması hedeflenen görsel ve işitsel medya araçlarıdır. Dijital etkileşimin giderek arttığı ve gerek kullanılan cihazların özelliklerinin geliştiği gerekse de sosyal medya platformlarının yükselişe geçtiği günümüzde video paylaşımların etkisi tartışılmaz derece yükselmiştir.

Kısa tanıtım filmi çekimi preprodüksiyon prodüksiyon ve post prodüksiyon aşamalarından oluşan bir süreç olarak da tanımlanabilir. Preprodüksiyon aşamasının en önemli süreci araştırma süreci ve senaryo hazırlanmasıdır. Prodüksiyon aşamasında görüntülerin alınması, temel iskeletin oluşturulması tamamlanır. Postprodüksiyon ise artık kurgunun montajlandığı ve yayına alınacak formatların hazırlandığı aşamadır. Bu bahsettiğimiz süreçler günümüzde sıkça kullanılmaya başlanan animasyon videolar haricindeki tüm içeriklerde uyulan kademeleri temsil etmektedir.

Tanıtımın Tanımı; Kısa Tanıtım Filmi

Tanıtım, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın alma konusunda insanları etkilemek amacıyla kurulan iletişimdir. İnternet üzerinden bir web sitesi veya sosyal medya platformu aracılığıyla, doğrudan satış yoluyla veya bir perakende mağazasında, e-posta veya metin mesajlaşması yoluyla elektronik olarak ya da kişisel olarak iletişim kurabilirsiniz. Promosyonlarla tüketiciyi etkileme yöntemlerini, müşteriler ile olan diğer iletişimden ayırabilirsiniz.

Kısa Tanıtım Fikirleri

Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte tüm sektörlerde kıyasıya bir rekabet bulunmaktadır. Bu rekabet ortamında ise rakiplerden sıyrılarak başarılı çalışmalara imza atmak biraz zorlu bir süreçtir. Bu zorlu süreçte marka ya da firmaların kendilerini hedef kitlelerine en iyi şekilde tanıtmaları gerekmektedir. Bu da en iyi tanıtım fikirleri sayesinde gerçekleşir. Tanıtım firma ve markaların müşterileri ile ilk kez iletişime geçtikleri noktadır diyebiliriz. Bu nedenle de tanıtımın kaliteli ve hedef kitleye hitap eder nitelikte olması çok önemli bir husustur.

Etkili tanıtım fikirleri, şirketlerin önemli özelliklerini görsellikle beraber sunan en önemli araçlardan birisidir. Bir şirket ne kadar dikkat çekici ve kaliteli bir tanıtım filmine sahipse o kadar çok müşteri çeker. Bu da kar marjını ciddi oranda arttıran etmenlerden birisidir. Günümüzde internetin de sıklıkla kullanılmaya başlanmasıyla beraber özellikle tüketiciler buralarda yayınlanan tanıtım filmlerine bakmaktadır. Kısacası küreselleşen dünyada tanıtım filmlerine herkes kolaylıkla ulaşabilmekte bu da alışveriş alışkanlıklarını değiştirmektedir.

Kısa Tanıtım Filmi ve Reklam Aynı Değildir

Tanıtım ve reklam kelimeleri sıklıkla birbirinin yerine kullanılır, ama aynı şey değildir.

Reklam, ürün veya hizmetinizi tanıtmak için atabileceğiniz belirli bir adımdır. Bu bir tür tanıtımdır. Promosyon, genel bir terim olarak, müşteriler tarafından satın alınması ve satın alınabileceği bir ürün veya hizmet sunmak için mevcut olan yolları içerir.

Söz konusu tanıtım, özellikle işletmeyi, ürünü veya hizmeti tanıtmayı amaçlayan belirli bir etkinliğe atıfta bulunmak için kullanılır. Bir mağaza, örneğin belirli ürünlerde büyük bir tanıtım yapıldığını veya bir reklamı tanıtım amaçlı kullanabileceğini bildirebilir. İşletmeler de genellikle ticari mallar, bir şirketin logosuyla markalaşmış ürünler, ticaret fuarları gibi etkinliklere veya müşterilere teşekkür etmek için ürünler yaratır veya satın alırlar.

Örnek Olarak;

Kuaför Tanıtım Filmi

 Kuaför tanıtım filmi; şirket ve kurumsal markaların misyon, vizyon ve değerlerinin aktarıldığı, dükkan ve ürünlerinin genel olarak tanıtıldığı isteğe

göre 2D motion grafiklerin de kullanıldığı kapsamlı tanıtım filmleridir.

Günümüzde şirket ve kurumsal firmalar için gereklilik haline gelen video içerikler, şirket ve kurumsal firmaların dijital ve sosyal medyadaki varlığını maksimum seviyeye taşıyor.

Kreatif ekip tarafından müşteri kurumun mesajını en iyi biçimde aktaracak metin çalışması hazırlanır.

Restorant Tanıtım Filmi

Restorant tanıtım filmi hazırlarken üzerinde düşünülmesi gereken en önemli konu hedef kitleye ulaşabilmek için nasıl bir video yapılması gerektiğidir.

Mutlaka etrafta bulunan rakipler baz alınmalıdır. Bu doğrultuda ilk olarak hedef kitle belirlenir. Bu aşamadan sonra uzman ekibimiz analizleri yapar ve sizin isteğiniz doğrultuda film çalışmalarını başlatır. Bunun için iyi bir senaryo olmazsa olmaz şartlardan birisidir. Senaryonun iyi olması filmin akılda kalmasına ve popüler olmasına yardımcı olur.